Pedreña, Spanien.

Pedreña, Spanien.

En resa till Baskien, Pedrena, Bilbao bör ligga på varje människas Bucket-List oavsett om man är golfare eller inte.

Pedreña är Serviano Ballesteros fördelseord där han lärde sig att spela golf enbart med en J3:a och en egen gjort golfbana nere på stranden och med en olivkvist som flagga. Att stå på stranden och slå några slag på samma mark som Seve är en dröm.
Varje gång Seve vann en tävling på touren så ringde byns kyrka i sina klockor.

Bilbao ligger i Baskien, norra Spanien och dessutom huvudstad i provinsen Vizcaya. Bilbao är nu centrum för skeppsbygge och har fått stor betydelse industriellt och kulturellt.

Floden Nervión delar markant upp staden mellan gammalt och nytt. På den östra sidan ligger Casco Viejos (Gamla stans) smala gator runt bar- och restaurangområdet Siete Calles. Strax intill finns populära sevärdheter såsom den stora, katedral-liknande saluhallen, Mercado de la Ribera, som är den största av sitt slag i Spanien.

På andra sidan floden hittar du stadens häpnadsväckande moderna ”andra hälft” som är en fullständig kontrast. Det är här som Guggenheim-museet och andra kända byggnader såsom toppmoderna Palacio Euskalduna ligger.

Frank O Gehrys Guggenheim-museum är utan tvekan ett otroligt vackert fysiskt och andligt attribut till Bilbao, men du får inte missa resten av denna magiska stad. Se Guggenheim-museet som ett smakprov.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.